“Alt er ændret, og en af de vigtigste ændringer er, at virksomheden ikke kan nøjes med hjælp fra de ansatte. Vi har i dag brug for hjælp fra alle, også dem uden for det nære netværk og uden for organisationen.”

JACOB BØTTER

Biografi

Jacob Bøtter er iværksætter og digital rebel. Han er en meget benyttet foredragsholder i Danmark såvel som internationalt, og er desuden ekspert i at få virksomheder og medarbejdere til at gribe de nye digitale muligheder og omstille forretningen.

Jacob Bøtter er født ind i den digitale tidsalder og har stor erfaring med at bruge de muligheder, som internettet og digitaliseringen præsenterer, til at forandre organisationer.

Jacob Bøtters Twitter-profil var en af de første i Danmark, ligesom han også var en af de første til at blogge og podcaste. Jacob Bøtter har i dag mere end 27.000 følgere på Twitter.

Jacob Bøtter er forfatter til bestsellerne “NQ”, ”UNBOSS” og “Udefra”. Han har rådgivet to danske statsministre og mere end 100 virksomheder. Jacob Bøtter er ekstern lektor ved IT-universitetet, Københavns Universitet og gæsteforlæser på flere multimedieuddannelser.

Foredrag & workshops

FOREDRAG

Generativ AI:
Mangedobling af virksomhedens produktivitet og medarbejdernes kreativitet

Vi står midt i et “iPhone-øjeblik” med ChatGPT, Midjourney og andre generative AI-redskaber, der kan løfte vores organisationer til et helt nyt niveau af produktivitet.
De første studier fra amerikanske universiteter peger på mindst en fordobling af produktionen for jurister, programmører, journalister og mange andre fagligheder.

Jacob Bøtter har fulgt udviklingen i mange år og hjælper i dag mange virksomheder med at udnytte den nye teknologi.
Han har sammensat et helt nyt foredrag, der kan inspirere jeres organisation til at udfordre opgaveløsningen og afsøge nye muligheder.
Efter at være blevet inspireret af Jacob vil I med sikkerhed se helt anderledes på nuværende arbejdsopgaver, som nu kan løses langt hurtigere og bedre.
Foredraget er en blanding af konkrete redskaber og refleksion over, hvad det betyder for vores arbejdsliv lige nu og i fremtiden.

FOREDRAG

NO-CODE

NO-CODE er navnet på en af de største forandringer i teknologi i disse år. Det er blevet muligt for alle at bygge software uden at kende til kildekode eller databasestruktur.

Det sætter os fri til at skabe vores egne prototyper før vi får den udviklet, og forhåbentlig fører det til bedre digitale produkter i sidste ende.

Jacob Bøtter har brugt det seneste år på at udforske landskabet for redskaber og vil til arrangementet dele de bedste han er stødt på. Han prøver at gøre det legende let for alle at komme i gang, uanset om de ønsker at bygge visuelle prototyper eller automatisere arbejdsgange.

FOREDRAG

Fuck it, Ship it

Fuck it, ship it, stod der på væggen hos opstartsvirksomheden Opbeat, der nu også er er titlen på Jacob Bøtters nye foredrag og bog.

Jacob Bøtter ønsker med sit nye foredrag at inspirere dig/Jer til at glemme dagligdagens procedurer og hierarkier, og vil opfordre dig til ”bare at gøre det”.

Slip kontrollen og sæt alle fri til at udforske de mange digitale muligheder. For ingen af os kan analysere os frem til den store digitale sandhed. Man er nødt til at finde svarene gennem eksperimenter og prøve os frem. Ellers går virksomheder og organisationer glip af de fleste digitale muligheder, som er lige foran dem, fordi de er fortabt i fremtiden og glemmer nutiden. Alle taler om kunstige intelligens og bitcoins, men overser de helt oplagte muligheder, der kan gøre gavn for dem i dag.

Jacob Bøtter har skrevet bogen Fuck it, it ship, med Stine Mølgaard.

FOREDRAG

Unboss

Unboss betyder det modsatte af boss. Mens bosser bygger på magt, bygger unboss på værdier og mening.

Mens bosser bestemmer og udsteder ordrer for at tjene penge, inspirerer unbosser til at tænke, beslutte og handle til gavn for det fælles formål.

Unbosser fokuserer mere på effekt end på profit, men ender ikke desto mindre ofte med at tjene mere end konventionelle virksomheder. Unboss angiver både en person: Unbossen, en filosofi: Unboss, og en proces: At unbosse.

WORKSHOP

Sådan skaber man en digital forretning på 5 dage

Boost digitaliseringen i organisationen ved at invitere eksperterne indenfor.

Vi er vidne til nogle af de største forandringer i teknologi, organisation og strategi i nyere tid. De fleste organisationer halser efter udviklingen efter bedste evne, men ender ofte lammede tilbage, da det flytter fokus fra kerneforretningen. Nogle organisationer prøver at dele medarbejderne op i A og B hold, hvor de dygtigste unge digitale hoveder får deres eget beskyttede værksted, mens resten overlades til at drive forretningen videre, indtil den bliver disruptet af de nye kræfter. Det kan mærkes på virksomhedskulturen og Jacob Bøtter tror på, at alle har noget at byde på i denne nye virkelighed, hvis blot de bydes op til dans!

Hvis vi for en tid glemmer alle holdninger og i stedet sætter handlinger bag ordene, kan vi flytte fokus og dermed begynde at tale om den rejse, organisationen skal på med brug af konkrete eksempler.

Jacob Bøtter har ladet sig inspirere voldsomt af Google’s investeringsforretning GV, der har udviklet metoden Design Sprint til at bringe mennesker, der ikke kender hinanden, sammen til at skabe bemærkelsesværdige resultater på kort tid.

Han foreslår at sætte 3-4 af jeres kolleger sammen med 2-3 eksterne eksperter i en uge. De får et “moonshot”, som de skal løse på blot fem dage. Jacob Bøtter definerer et moonshot som værende et projekt, der adresserer et kæmpe problem, foreslår en radikalt ny form for løsning og benytter sig af banebrydende ny teknologi.

Når ”sprinten” er ovre, er det ikke bare en prototype for en ny digital forretning, er også 3-4 af jeres kolleger også blevet trænet til selv at kunne sætte ord på fremtiden og fortsat udfordre resten af organisationen.

De eksterne eksperter kommer fra mange forskellige baggrunde. Enten tager de fri fra deres normale fuldtidsjob for at være sammen med jeres organisation eller også er de freelancere.

Sådan når vi til månen på bare fem dage

Formålet med workshoppen er at danne en ny midlertidig virksomhed i virksomheden. Denne ledes af den danske iværksætter Jacob Bøtter, der har stor ledelsesmæssig erfaring og mange digitale kompetencer. De øvrige 1-2 eksterne kan være programmører, designere eller besidde andre former for fagligheder, der normalt ikke deltager i udviklingen af denne type produkter. De optræder bevidst som de sorte får, der dels kan påvirke tankegangen, men desuden medbringer en faglighed, der sjældent er med ved bordet, når der udvikles strategi i virksomheden.

Holdet arbejder fra organisationens hovedkontor, men i et aflukket lokale. Jacob Bøtter ønsker at være tæt på organisationen for at trække interne eksperter ind løbende.

En stram tidsplan sikrer resultater på kort tid

5-dages metode er inspireret af Google’s Design Sprint metode.

Mandag samles holdet og arbejder med at tegne et kort over alle aktører og komponenter i problemformuleringen. De indkalder også en række interne og eksterne eksperter, der kigger forbi i halve og hele timer til krydsforhør.

Tirsdag tegner alle løsninger på problemet. Der tegnes hundredvis af skitser, omend der kun er 5-7 mennesker i lokalet.

Onsdag hænges alle skitser op i lokalet og holdet beslutter sig for en retning for deres løsning.

Torsdag møder alle tidligt og går sent, for her skal der bygges en prototype på den foreslåede løsning.

Fredag testes løsningen på rigtige mennesker, f.eks. kunder eller samarbejdspartnere, der indkaldes til 1:1 interviews.

Jacob Bøtter, der er selvlært programmør, designer og leder, styrer workshoppen.
Jacob Bøtter har erfaring med at lede mere end 20 forløb af workshoppen “Sådan skaber man en digital forretning på 5 dage”. Bl.a. for Danmarks Radio, Novo Nordisk og på High Performance Leadership lederuddannelsen.

Bøger

Video

UNBOSS

Om fremtidens virksomhed og ledelsen den 28. sept. 2015 på Fremtidsfabrikken i Svendborg.

UDEFRA

Udefra Bog Video.

DEMOKRATISERING AF TECH

Fortæller om sin nye bog No Code, som er skrevet med henblik på at forkorte afstanden mellem nye idéer til digitale løsninger og det, for nogle, lukkede land at kode.

Ønsker du
at høre mere?

Kontakt os hvis I ønsker at vide mere og vi vil besvare din henvendelse hurtigst muligt!