Mental styrke

et foredrag om selvværd og evnen til at agere under pres

Den hårdeste (og måske dyreste) uddannelse i Danmark foregår på Frømandskorpsets elevskole. Et af fokuspunkterne i uddannelsen er at lære eleverne at tænke klart under stort pres - så de kan agere i kaos. Men for at kunne det må man være mentalt i balance og have et robust selvværd. Det betyder, at man bl.a. må opnå en høj grad af selverkendelse, udvikle sin følelsesmæssige intelligens, have en høj stresstolerance og kunne fungere optimalt både som enkeltperson og i grupper, samt endelig være i besiddelse af denne ret udefinerbare egenskab: »hverdagsklogskab«. Det handler om mental styrke.
For at bibringe mennesker disse egenskaber og færdigheder har den tidligere idrætspsykolog Jens Hansen i samarbejde med Frømandskorpset udviklet en særlig form for udvikling af mental styrke. At metoden virker er hævet over enhver tvivl, for langt flere elever fuldfører den hårde uddannelse nu end tidligere - og kravene er ikke blevet mindre! Med andre ord; de har opnået en større mental kapacitet. Det kan man lære alle mennesker er Jens Hansens påstand!
Umiddelbart kunne man tro, at træningen af en eliteenhed i militæret ligger milevidt fra en almindelig hverdag, men forskellen er rent metodemæssig ikke stor. De fleste af os lever under pres, så vi har hårdt brug for mental styrke og den hverdagsklogskab, som får det hele til at fungere.

 

Bestil mere information