Nyheder

Nyheder2024-04-03T21:59:49+02:00

Hvad er en god leder?

Jeg tror, de fleste ledere er gode. Der er bare nogle der er bedre end andre. Dem kalder jeg ledere. De andre kalder jeg managers- eller chefer. Men det er ikke chefer vi har brug for i fremtiden – det er ledere.

Måtte undskylde overfor medarbejdere

Jesper Køster, direktør i Spar Nord Køge, fik massive aha-oplevelser og ændrede sin ledelsesstil som direkte konsekvens af uddannelse i mangfoldighedsledelse. En mini-uddannelse, som 20 ledere har gennemgået i et partnerskab mellem High Performance Institute, Finansforbundet og Spar Nord.

Vi skal lære af de unge kvinder

Vi skal holde op med at spørge, hvorfor der ikke er flere kvinder i topledelse. I stedet skal vi spørge: Hvorfor er der overhovedet nogen, der vil arbejde 80 timer om ugen? Og hvorfor straffes det karrieremæssigt at insistere på at være ’et helt menneske’ – når det i virkeligheden burde belønnes?

Danmarks første sertifiserte mangfoldsleder

Kirsten Richter Sasady har i 2023 gjennomført kurs og eksamen i mangfoldsledelse og kan nå kalle seg Danmarks første sertifiserte mangfoldsleder. Vi gratulerer og har samtidig benyttet anledningen til å stille henne noen spørsmål.

Pilotprojekt om mangfoldighedsledelse i SparNord

En, der ligner mig. Det er det nemmeste valg at træffe for en chef, der skal ansætte en ny medarbejder til sit team. Men det giver i længden en skæv organisation med mange ansatte, der i store træk ligner hinanden og tænker ens. Al forskning viser, at diversitet er vejen frem.

Nordic Symmetry — Corporate Affairs in Rocky Times

Think of a bridge with arches connecting symmetrical parts. Think of a butterfly. The symmetrical wings of a butterfly mirroring each other, creating a sense of balance and harmony. Or a relationship between friends. Again, symmetry. In healthy relationships, there’s often a balance of give and take, similar to how symmetrical patterns balance elements on both sides.

AI/kunstig intelligens styrker det menneskelige element

Vi kommer fra tre generationer. Den ene er Generation Z, den anden er generation X og den tredje tilhører den sædvanligvis så udskældte boomer-generation. Men vi er alle utroligt nysgerrige. Det er en evne, der hjælper os til at navigere, når det hele går stærkt, og der kommer nye måder at tænke på eller nye teknologier.

Det omvendte mentorskab: ”Det er en gave at få hendes perspektiver”

Allan Levann besluttede midt i en lang karriere inden for ledelse og undervisning, at han ville have en mentor. Det skulle være en person så forskellig fra ham selv som overhovedet muligt. Valget faldt på 25-årige afghanske Mina Akbari, som i dag udfordrer hans verdensbillede på alt fra klimakrisen over kommunikation til kunstig intelligens.

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV
Go to Top