#defindes

High Performance Institutes CEO & founder, Allan Levann har stiftet bevægelsen #defindes, som efterhånden har vokset sig stor og markant. Primært på LinkedIn hvor du kan følge Allan Levanns opslag ved at trykke her.

I 2019 vil #defindes præsentere og gennemføre en række nye aktiviteter til at fremme af kvinders karriere- og job muligheder. Ikke alene for kvindernes skyld, men i lige så høj grad for virksomhederne, private som offentlige, så vi kan forløse det kæmpepotentiale, der blot venter på at blive udfoldet i mangfoldighedens tegn; køn, alder og etnicitet. Mangfoldighed/diversitet har intet med ligestilling af gøre. Den vigtige kamp ligger i FNs verdensmål nr. 5. Ligestilling mellem kønnene. #defindes handler om at skabe noget helt andet. Flere kvinder i bestyrelser og topledelser. Et helt andet lederskab hvor kvinder og mænd sammen skaber fremtidens virksomheder. #defindes går ind for kvoter.

Efter sommer kommer vi med vores bud på, hvad det betyder, og hvordan vi gør holdning til handling.

Allan Levann har udarbejdet modellerne indavlstrekanten og væksthæmmertrekanten, der er centrale i #defindes bevægelsen. Disse modeller beskriver kulturen på arbejdsmarkedet som bevægelsen vil gøre op med.

Med hjælp fra en række dygtige og ambitiøse kvinder har Allan Levann lavet en #defindes liste med dygtige og kvalificerede kvinder. #defindes listen viser, at der findes kvalificerede kvinder til bestyrelsesposter og management teams på c-level. #defindes listen vil blive opdateret ugentligt. Derudover er der indsamlet relevant litteratur for bevægelsen #defindes. Send gerne forslag med kandidater til allan@highperformance.dk.

Download #defindes listen
Relevant litteratur #defindes

Indavlstrekanten

En ofte ældre mandlig topleder forlader virksomheden, fordi han ikke længere har nogen værdi for virksomhedens forretning, udvikling og fremtid. Kort tid efter starter han en bestyrelseskarriere, der skal hjælpe virksomheder med at skabe fremtidens forretning og udvikling. Headhunteren er glad for den nu tidligere ældre topleder, fordi nu kan han genbruges når bestyrelsesposter skal besættes. Indavlstrekanten går op. Alt er som det plejer, de samme mænd cirkulerer, de samme mønstre reproduceres. Kvinderne, mændene, virksomhederne, kunderne, aktionærerne og samfundet er taberne.

© High Performance Institute

© High Performance Institute

Væksthæmmertrekanten

Hvad er en væksthæmmer? Det er en virksomhed med færre end 15% kvinder i bestyrelsen og ledergruppen. Det er et headhunter- eller konsulenthus med færre end 15% kvindelige partnere eller ejerpartnere. Og der er mange af dem: f.eks. består 33.000 af Danmarks 60.000 bestyrelser udelukkende af mænd! Vi taler her ikke om tilfældigheder, men om resultatet af bevidste valg. Forkerte valg. For det enorme underskud af kvinder i ledelse giver – ja, netop underskud! Al forskning viser, at diversitet i køn, alder og etnicitet skaber mere værdi. Lad os bekæmpe væksthæmmerne og slippe det enorme potentiale fri. Det her optager mig, for hvorfor skal det være så svært at bryde væksthæmmer-traditionen? Det er en samfundsopgave, mænd og kvinder! Så lad os tage fat på opgaven sammen nu og erstatte væksthæmmertrekanten med ambition, mod og mangfoldighed.

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV OG START MED AT BLIVE INSPIRERET