BOOK FOREDRAG
Foredrag med David Gram

“Successful innovators are diplomatic rebels, they have the mindset of a rebel and skills of a diplomat.”

DAVID GRAM

Biografi

BOOK FOREDRAG

Biografi

David Gram er en innovativ leder og Co-founder af Diplomatic Rebels. David Gram har arbejdet med radikal innovation og lean start-up metoder i store globale virksomheder gennem de sidste 16 år – blandt andet som Innovationschef hos Scandinavian Airlines, som Senior Innovation Director i LEGO’s Future Lab og for nylig som Venture Partner i LEGO Ventures. David Gram er også medstifter af Diplomatic Rebels; et firma dedikeret til at hjælpe virksomheder og intrapreneurer over hele verden til at blive stærkere innovatører.

Igennem 8 år hos LEGO stod David Gram i spidsen for flere tværfaglige og globalt distribuerede teams af designere, marketingfolk og projektledere, med det formål at opfinde fremtidens leg. Med en lean startup-tilgang og en iværksætterånd udviklede teamet nye forretningsinitiativer fra tidlig konceptudvikling til markedsvalidering og overgang til kernevirksomhed (se mere i Fast Company-artiklen (”How LEGO Became the Apple of Toys”). I de sidste 3 år har David Gram været en del af opbygningen og lanceringen af LEGO Ventures, den nye strategiske venture-arm i LEGO Brand Group.

Gennem denne erfaring har David Gram opnået mange unikke indsigter og udviklet tilgange til, hvordan virksomheder kan holde sig flydende i en stadigt hurtigere forandrende verden og omdanne organisationen til en forandringsledende innovatør. Han mener, at enhver kan blive en innovatør i egen organisation, eller som han kalder det en Diplomatic Rebel.

David Gram er meget passioneret omkring innovation og intrapreneurship, samt hvordan store organisationer kan omdannes til stærke innovatører. Han mener, at virksomheder ikke kun har et ansvar for bedre at udnytte deres ressourcer, aktiver og ekspertise med hensyn til at skabe innovation, men også et ansvar for at lede den globale forandring på en måde, der har en langsigtet positiv indvirkning på mennesker og planeten.

David Gram bruger også sin passion til også at holde foredrag, og har givet mere end 100 keynotes og workshops om innovation, intrapreneurship, transformation og lederskab for virksomheder og konferencer rundt om i verden.

Foredrag & workshops

FOREDRAG

Virksomheden som en platform

Fra Corporate Giant til Agilt Økosystem. At vokse sig stor er ikke længere en klar styrke for en virksomhed, idet den risikerer at blive langsom og ude af stand til at tilpasse sig.

Det ser ud til, at med størrelse og anseelse kommer en voksende frygt for at fejle, hvilket lammer evnen til at eksperimentere. Fremtidige organisationer er nødt til at operere som åbne platforme, der inviterer eksterne aktører, inkl. partnere, startups og kunder, til at samarbejde og skabe nye forretningsmuligheder omkring virksomhedens yderkanter.

Takeaways: Forstå, hvordan man forvandler den voksende organisation til et agilt og tilpasningsdygtigt forretnings-økosystem bestående af kapaciteter, aktiver og talenter, der muliggør meningsfuldt samarbejde med startups, samtidig med, at de giver medarbejderne mulighed for at opbygge nye startups i økosystemet.

Kvalifikationer: David Gram har været en ledende del af opbygningen og udvidelsen af ​​forretningsøkosystemet omkring LEGO Group inklusive udvikling af platformene LEGO Ventures og LEGO Ideas, hvor samarbejde med startups og kunder kan ske effektivt.

FOREDRAG

Ledelse af millennials som intrapreneurs

Tiltrækning, fastholdelse og ledelse af millennial og GenZ intrapreneurs kræver en ny tilgang til ledelse og nye måder at arbejde på.

Der kræves mere autonomi og empowerment i organisationen båret af visionært lederskab, hvor coaching og udvikling af emotionel intelligens erstatter micro-management og IQ-fokus. Dette er en transformation af lederskab og organisatorisk management.

Takeaways: Forstå, hvordan man kan favne og bruge de nye generationers evner og mindset til at drive radikal innovation. Lær hvordan man tiltrækker, motivere og måler fremtidens innovatører.

Kvalifikationer: David Gram har igennem sin karriere som leder af intrapreneurs og innovationsprojekter i store organisationer lært hvad det betyder at lede disse effektivt, og har derigennem indset, at den nye generation af talenter faktisk er natural born intrapreneurs.

FOREDRAG

Skab et fundament for effektiv innovation

For at opnå succesfuld radikal innovation og intrapreneurship, er det en forudsætning at virksomheden først skaber et stærkt fundament for eksekveringen af disse aktiviteter.

Dette inkluderer en definering af formålet med udforskningen af nye territorier samt en strategi for hvor og hvordan der skal eksploreres. Der skal identificeres klare Opportunity Spaces og investeringsteser, så man undgår at udvande sine ressourcer ved at udforske alt i alle retninger.

Takeaways: Opnå forståelse for, hvorfor det at have et klart virksomhedsformål samt en forståelse for virksomhedens kernekompetencer, er essentielt for at drive effektiv innovation – og hvorfor det at sætte begrænsninger for hvad man gør, øger chancerne for succes dramatisk.

Kvalifikationer: David Gram har igennem de sidste 16 år bygget innovationsstrategier og innovationsinfrastruktur i selskaber som Scandinavian Airlines, Siemens Wind Power og LEGO Group, hvilket inkluderer identifikation af klare opportunity spaces og blue oceans for disse selskaber.

FOREDRAG

Diplomatic rebels

Forandring af en store organisation indefra. Hvordan udfordrer man status quo med radikale og provokerende nye ideer og projekter – uden at miste støtte og respekt fra kollegaer og ledelsen?

Dette er en svær balance og mange intrapreneurs ender med enten af give op og gøre som der bliver sagt, eller de brænder ud og forlader virksomheden. For at overkomme dette, må man finde balancen mellem den rebelske innovatør og den diplomatiske navigatør.

Takeaways: Opnå forståelse for nye måder at arbejde på inklusiv de fem indsigter som succesfulde intrapreneurs bruger – og bliv selv en diplomatisk rebel. Lær hvordan man dyrker og træner disse færdigheder, samt hvordan man bygger og leder en organisation af diplomatiske rebeller.

Kvalifikationer: David Gram har arbejdet med radikal innovation i store virksomheder hele sin karriere, og har på den hårde måde lært, hvad der kræves, for at blive en succesfuld intrapreneur, eller som han kalder det, en diplomatisk rebel. Han er co-founder af virksomheden Diplomatic Rebels, som hjælper virksomheder med at blive mere intrapreneurial, og intrapreneurs med at få succes.

WORKSHOP

Kundeinvolvering og innovation af forretningsmodellen

At være kundefokuseret er helt centralt for virksomheders fremtidige succes, da dette leder til attraktive produkter og services samt langsigtet brand-loyalitet.

For effektivt at høste kundeindsigter og udvikle produkter og services gennem brugerinddragelse, kræves der både nye arbejdsmetoder og processer såvel som åbenhed og empati på tværs af kundeberøringspunkterne.

Takeaways: Forstå, hvordan kundeindsigter og brugerinddragelse kan forandre, ikke bare virksomhedens tilgang til produktudvikling, men også hele forretningsmodellen og værdiskabelsesprocessen. Lær hvordan du kan inddrage brugerne og samtidig bygge en selvkørende kundeinvolveringsplatform.

Kvalifikationer: David Gram har igennem sin karriere drevet adskillige innovationsprojekter hvor brugerindsigter og brugerinddragelse har været et centralt element. Han var således en del af teamet der udviklede LEGO Ideas for LEGO Gruppen.

WORKSHOP

Radikal innovation gennem intrapreneurship

Intrapreneurship er evnen til at kunne arbejde som en iværksætter inde i en stor virksomhed.

Denne tilgang muliggør, at større virksomheder kan bryde ud af de gamle vaner og arbejdsmønstre for derved at møde fremtidige udfordringer og disruptions på en mere agil og hurtig måde. Dette minimerer risiko og maksimerer resultater.

Takeaways: Forstå, hvordan man skaber rum og kultur for intrapreneurship inklusiv de organisatoriske strukturer, værktøjer og belønningssystemer hvor lean startup metodik, design thinking og agile arbejdsmetoder er centrale.

Kvalifikationer: David Gram har arbejdet som intrapreneur hele sin karrierer i større virksomheder, og har strategisk og operationel erfaring fra at køre adskillige radikale/digitale innovationsprojekter fra det tidlige idestadie til fuld lancering og skalering. Han har således været Head of innovation i SAS, Senior Innovation Director i LEGO’s berømte Future Lab, og fornyeligt været Head of Venturing, EMEA i LEGO Ventures; LEGO’s nye strategiske venture arm.

Video

Ønsker du
at høre mere?

Kontakt os hvis I ønsker at vide mere og vi vil besvare din henvendelse hurtigst muligt!

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.