SE FOREDRAG
BOOK FOREDRAG
Niels Overgaard

“Livet er kort, frugten af dette liv er en god karakter og handlinger for det fælles bedste.”

MARCUS AURELIUS

Biografi

BOOK FOREDRAG

Biografi

Niels Overgaard betegner sig selv som ”hverdagsstoiker” – med god grund, for han er bestsellerforfatter til den anmelderroste bog, Det hele handler ikke om dig (2020), der tilbyder en moderne og jordnær introduktion til den antikke filosofi.

Han er uddannet journalist og arbejder som medie- og kommunikationschef i Gyldendal, hvor han også er en del af koncernledelsen. Niels Overgaard har bestridt lederstillinger i en årrække og har bl.a. været kommunikationschef for Corporates & Institutions i Danske Bank samt chef for bæredygtighed i PFA.

Foredrag

FOREDRAG

Det hele handler ikke om dig

I dette inspirerende foredrag får du med afsæt i bogen ”Det hele handler ikke om dig” en moderne og lettilgængelig introduktion til principperne i stoisk filosofi.

Den vestlige verden har aldrig haft større velstand, frihed og fred. Det til trods peger statistikkerne på, at stadig flere mennesker oplever stress, angst og utilfredshed. I vores stræben efter selvrealisering i en tilværelse af uendelige muligheder er det nemt at miste sin fornemmelse af formål og mening.

Moderne ledere agerer samtidig i en stadig mere kompleks verden, som konstant forandrer sig, mens medarbejderne stiller stadig større krav til ikke bare at modtage løn til gengæld for arbejdsopgaver, men også at opnå mening gennem arbejdet.

I dette tankevækkende og humoristiske foredrag giver Niels Overgaard nogle – til tider provokerende – svar på, hvordan vi kan skabe et mere balanceret, frit og meningsfyldt liv. Med afsæt i den stoiske filosofis store tænkere som Seneca, Epiktet og Marcus Aurelius giver Niels Overgaard fem jordnære og konkrete principper, som både kan anvendes i arbejdsmæssige og private sammenhænge for at opnå sindsro, frihed og mening.

Da “Det hele handler ikke om dig” blev udgivet i begyndelsen af 2020, fik den seksstjernede anmeldelser i både Berlingske og Børsen. Bogen blev af Børsen udnævnt til årets bedste ledelsesbog.

Foredraget vil bl.a. give svar på følgende:

  • Hvordan kan man finde sindsro i en verden af pres og uendelige muligheder?
  • Hvordan kan man som leder bruge antikke principper til at skabe bæredygtige stærke præstationer?
  • Hvordan kan bevidstheden om døden gøre dig fri?

Foredraget er en opfordring til at tage personligt ansvar og tjene det fælles bedste.

FOREDRAG

Bæredygtigt lederskab med antikke dyder

Det er ikke længere nok at tjene penge uden at gøre det med tanke for, hvordan man gør det.

I dette foredrag bliver du præsenteret for, hvordan du kan oversætte antikke dyder som selvbeherskelse, retfærdighed, mod og visdom til bæredygtigt lederskab, hvor stærke præstationer og trivsel følges ad.

FOREDRAG

Dit bedste er nok – kunsten at gøre sig umage

I en moderne verden af uendelige muligheder kan det være svært at finde fokus og afgrænse sig.

Dette foredrag handler om, hvordan man ved at mestre kunsten at gøre sig umage kan opnå bedre resultater – og større tilfredshed i arbejdet.

Video

Bøger

Podcast

Ønsker du
at høre mere?

Kontakt os hvis I ønsker at vide mere og vi vil besvare din henvendelse hurtigst muligt!