Ulf Hahnemann

Biografi

Ulfs passion og ekspertise er forankret i arbejdet med at skabe dyb tillid i organisationer og udvikle humane arbejdspladser hvor voksne mennesker bruger deres intelligens, kreativitet og innovative evner og øger organisationens kapacitet og performance. Ulfs optik og erfaring er, at alle medarbejdere er kompetente og intelligente og har potentiale til at blive værdifulde for organisationen, hvis de rigtige rammer og forudsætninger er til stede. Den energi og kapacitet, der skabes, udvikler og udfolder den tillidsfulde og gode virksomhed.
Det er de evner, Ulf brugte som HR-chef for A.P. Møller-Mærsk i årene 2016-2021, hvor Mærsks kultur ændrede sig radikalt og lagde grobunden for den fantastiske udvikling, vi har set i selskabet. 

Før tiden som HR-chef i Mærsk var Ulf i 28 år i den privatejede fødevarekoncern Mars Inc. I kommercielle roller, såvel som i HR og i en periode som CEO for Mars’ Nordamerikanske forretning. 

Foredrag, sparring & træning

FOREDRAG

Den tillidsfulde organisation

Ulf Hahnemann holder foredrag om, hvordan A.P. Møller-Mærsk blev transformeret fra en noget hierarkisk, langsom, konservativ virksomhed med en 100 år gammel kultur til en dynamisk, moderne organisation med imponerende momentum.

Hør Ulf fortælle om sine principper og ideer inden for organisations- og ledelses-transformation.

Ulf Hahnemann holder et underholdende og personligt foredrag om, hvordan han og A.P Møller Mærsks ledelse udfasede brugen af dyre, eksterne konsulenter. I stedet anvendte de alle 80.000 medarbejderes viden på tværs af organisationen til at løse nogle af virksomhedens nye og komplekse udfordringer, som virksomheden stod midt i.

Tillid er hovedingrediensen. Tillid i relationerne mellem ledere og medarbejdere og det kollegiale fællesskab på tværs af organisationen. Når der er en høj grad af tillid og tryghed i organisationen, skabes de bedste rammer for, at medarbejderne føler sig hjemme, tør at være sig selv og udfolde der fulde personlige og faglige potentiale. Ulfs erfaring viser, at der kan stilles lighedstegn mellem den tillidsfulde organisation og den succesrige, fleksible og bæredygtige virksomhed.

Tillid og psykologisk tryghed hos medarbejderne danner grundlaget for en bæredygtig arbejdsplads med en inkluderende kultur, hvor mangfoldigheden blomstrer.

I den tillidsfulde og bæredygtige virksomhed er lederens rolle at skabe rammerne for, at det enkelte menneske kan præstere sit allerbedste. Ikke med kontrol, simple måleskemaer, resultatmålinger og meningsløse KPI’er – men gennem medmenneskelighed og ved fokusere på et autentisk og modigt lederskab. Tillidsfulde teams, hvor medarbejderne føler sig værdsat og inkluderet, skaber den tillidsfulde organisation.

Ulf Hahnemann har set den tillidsfulde organisation udfolde sig i praksis ved at fokusere på det hele menneske og tage hjertet med på arbejde.

FOREDRAG

Svarene findes allerede i organisationen

Medarbejderne er erfarne og kloge og kan løse virksomhedens udfordringer – hvis de bliver spurgt og tør svare ærligt.

Ulf Hahnemann holder et underholdende og personligt foredrag om, hvordan han og A.P Møller Mærsks ledelse udfasede brugen af dyre, eksterne konsulenter. I stedet anvendte de alle 80.000 medarbejderes viden på tværs af organisationen til at løse nogle af virksomhedens nye og komplekse udfordringer, som virksomheden stod midt i.

Intelligensen i en organisation er tilfældigt distribueret på tværs af niveauer og faggrupper. Organisationer indeholder en masse specialiserede medarbejdere med stor viden og erfaring. Disse mennesker sidder ofte med svarene på selv de mest komplicerede spørgsmål. Udfordringen for ledelsen er at skabe rammerne for, at medarbejderne bidrager med denne viden.

Tillid er hovedingrediensen i at skabe en kultur, hvor folk tør at bidrage og får plads til at problemløse – også udenfor deres egen ”silo”. Det kræver ledelse at få sat alle kompetencer i spil.

I dette foredrag kommer Ulf med sit bud på, hvordan man kan skabe en inkluderende og tillidsfuld kultur. En kultur, hvor organisationens samlede intelligens og evner til problemløsning kommer i spil, og hvor alle virksomhedens ledere og medarbejdere i fællesskab tegner og skaber virksomheden fremtid. Fordi svarene allerede findes i organisationen.

TRÆN MED ULF HAHNEMANN

Sparring og coaching af bæredygtige ledere og ledergrupper

Tidligere kunne organisationer fortsætte deres vækst og relevans ved at følge en nøje afstemt plan. Sådan er det ikke længere. Aldrig har der været mere brug for et bæredygtigt lederskab, der er hurtige på fødderne og holder øje med, hvad der sker i verden i en digital og bæredygtig brydningstid.

Netop i denne tid oplever vi nogle at de største forandringer og udfordringer, og det kræver et stærkt lederskab til at styre den teknologiske og menneskelige udvikling til gavn for os alle. Fremtidens bæredygtige lederskab handler om at frigøre og udvikle menneskers potentiale for at udnytte alle de nye teknologiske muligheder, der opstår for at sikre organisationen, medarbejderne og samfundet en bedre og meningsfuld fremtid.

”Jeg kalder det High Performance Leadership”.

Baseret på mine praktiske erfaringer fra Mars Inc. og seneste A.P. Møller-Mærsk tilbyder jeg sparring og coaching for individuelle ledere såvel som ledergrupper.

Video

INCLUSIVE LEADERSHIP

Leadership Practitioner & Transformation Expert, along with D&I experts from Copenhagen Business School.

Ønsker du
at høre mere?

Kontakt os hvis I ønsker at vide mere og vi vil besvare din henvendelse hurtigst muligt!