“I am not a man – I am a cloud in pants.”

VLADIMIR MAJAKOVSKIJ

Biografi

Nikolaj Hübbe er uddannet på Det Kongelige Teaters Balletskole og blev ansat ved Den Kongelige Ballet i 1984, hvor han blev udnævnt til solodanser i 1988. I 1992 blev han ansat som solodanser hos New York City Ballet, og vendte hjem som Balletmester til Den Kongelige Ballet i 2008.

Nikolaj Hübbe er en efterspurgt balletlærer og instruktør og er ofte inviteret til at iscenesætte Bournonvilles balletter på internationale scener og stod bl.a. bag en nyopsætning af Sylfiden til Den Kongelige Ballet i 2003.

Han har endvidere studeret drama og skuespil hos Laurie Kennedy og Sheila Gray på the HB Studio i New York og spillede rollen Puk i Gladsaxe Teaters opsætning af En Skærsommernatsdrøm i 1998.

I 2008 tog Nikolaj Hübbe afsked med danserkarrieren ved særlige forestillinger i NY med New York City Ballet. Nikolaj Hübbe blev i 2008 udnævnt Balletmester på Det Kongelige Teater, hvor han har bidraget til at balletten i dag har en belægning på 99%. Som Balletmester har han været medskaber af en nyopsætning af Napoli, og i 2011 havde Den Kongelige Ballet premiere på Nikolaj Hübbes nyfortolkning af Et folkesagn. Siden er det blevet til mange opsætninger og nyfortolkninger.

Nikolaj Hübbe har været dommer i Vild med dans siden 2011.

Foredrag og masterclass

FOREDRAG

De udvalgte

Et foredrag om talent, krav, konkurrence og ærlighed.

Hvordan vælger man den rigtige medarbejder? Hvordan fravælger man den forkerte? Balletmester på Det Kongelige Teater, Nikolaj Hübbe, stiller store krav til sine dansere, fordi han ved, at store præstationer kræver hårdt arbejde. Talent er ikke nok. Han støtter og hjælper altid danseren med at udfolde sit fulde potentiale. Det gør han ved at være en meget synlig og passioneret leder, som bruger det meste af sin tid i træningsrummet, hvor de afgørende detaljer trænes igen og igen for at nå den store drøm om at skabe et af verdens bedste dansekompagnier. Det kræver lige dele ærlighed og kærlighed. Krydret med en stor viden om, hvad talent er, og ikke mindst et dybt kendskab til de krav, han udsætter talentet for. Krav, han kender fra en lang karriere som solodanser i New York City Ballet. ”I min verden vil alle være den bedste – den udvalgte”, siger Nikolaj Hübbe.  ”Sådan skal det være, for det betyder, at danseren er ambitiøs og modig, så vi sammen kan skabe noget stort”. Lysten til at træne og store ambitioner er essentielle grundtrin for Nikolaj Hübbes udvalgte.

Hør et udfordrende og brugbart foredrag om, hvordan Nikolaj Hübbe skaber store præstationer med sine dansere i kunstens verden. ”De udvalgte” er et foredrag, som andre verdener kan lære en masse fra. Især evne og lysten til at træne det, man er god til – igen og igen.

MASTERCLASS

Ballet og ledelse med Nikolaj Hübbe

High Performance Institute gennemfører Masterclasses med Nikolaj Hübbe i samarbejde med Det Kongelige Teater.

Her er der fokus på træning, feedback og ledelse af mennesker, der skal præstere.

Vi følger Nikolaj Hübbes arbejde med danserne og hans utrolige evne til at løfte dansernes i forvejen høje niveau til et endnu højere niveau. Hvis erhvervslivets skal lære at træne, er denne masterclass med Nikolaj Hübbe god inspiration og læring til at komme i gang med det. Træning er den eneste måde, hvorpå man kan blive bedre til det, man er god til. Masterclassen varer to timer og indeholder overværelsen af en times træning af dansere. Derefter følger dialog mellem deltagerne, Nikolaj Hübbe og danserne. Sessionen afsluttes altid med et ”familiebillede” og en danseseance med deltagerne ledet af Nikolaj Hübbe.

Video

ELSKER

Ballet er dansekunstens tavse sprog. Her viser balletmester Nikolaj Hübbe, hvordan man udtrykker sine lidenskabelige følelser med mimik og gestik.

LEDELSE I FREMTIDEN

Ledelsesakademiet på Erhvervsakademi Århus var vært for en lederkonference med titlen: “Ledelse er fremtiden” i november 2010 på ARoS.

BALLETMESTER

At være kunstnerisk chef på Det Kongelige Teater handler om passion, vedholdenhed og kunstneriske idealer.

BALLETMESTER

Kom tættere på, hvorfor vores tre kunstneriske chefer tænker og føler, som de gør – både i forhold til deres kunstart og sæson 18/19.

Ønsker du
at høre mere?

Kontakt os hvis I ønsker at vide mere og vi vil besvare din henvendelse hurtigst muligt!