Claus Meyer

“There is a crack in everything, that is how the light comes in.”

LEONARD COHEN

Claus Meyer

Biografi

I mere end 30 år har Claus Meyer gennem et utrætteligt entreprenørskab – og oftest med velsmag som våben – gjort sig umage med at frisætte uforløste potentialer i samfundet. Claus formulerer ikke langsigtede planer for sit liv, og omfanget af virksomheden har aldrig været et mål i sig selv.

Han har fulgt sit hjerte på rejsen og blandt andet været drevet af glæden ved at se andre mennesker udfolde deres helt særlige talent samt hjælpe og rådgive virksomheder med at komme på sporet af det, de gerne vil være og brænder for – til gavn og glæde for medarbejderne, virksomhedens forretning og samfundet – i hele verden.

I 1989 stiftede Claus Meyer MEYERS Køkken. Den formålsbaserede virksomhed, som i dag opererer på mange forskellige niveauer på tværs af hele værdikæden i fødevarebranchen, har igennem de sidste 30 år haft særligt stort fokus på bæredygtighed, økologi og ordnede arbejdsforhold.

Claus Meyer har solgt virksomheden MEYERS af to omgange, først til en kapitalfond og senere til en engelsk spiller i restaurations- og fødevaresektoren – og han er fortsat en aktiv del af virksomhedens drift og udvikling.

Sideløbende faciliterer virksomheden Claus Meyer & Ko en række af Claus Meyers andre interesser, forpligtigelser og opgaver. Under denne paraply er bl.a. en vifte af forskellige formålsbaserede rådgivningssamarbejder, en investeringsportefølje i food-start-up’s, samt Claus Meyers egen udfoldelse som madaktivist og kulinarisk entreprenør i foredrag og debatter.

I 2011 stiftede Claus Meyer Melting Pot Fonden. Fonden arbejder på at drive social forandring og bekæmpe fattigdom igennem velsmag og værtskab og er aktiv i både ind- og udland. Med madskoler i Brooklyn, Marrakesh og La Paz, tiltag som Madmodsløbet og Fængselsprojektet samt et den årligt tilbagevendende begivenhed Smagens Time orkestrerer Fonden en imponerende og mangfoldig pulje af initiativer og aktiviteter.

Claus Meyer er medstifter af noma og bredt anerkendt som en af fædrene bag det nordiske køkken. Han er desuden æresalumne ved Copenhagen Business School (CBS) og adjungeret professor ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU)

Claus Meyer er også en del af vores High Performance Leadership-uddannelse. Du kan læse mere om uddannelsen her:

Foredrag

  • Virksomhedens samfundsansvar

    Formål, forandringsledelse og forretning. Afsæt i et langt livs erfaringer med at bruge virksomheden som værktøj til at ændre verden.

  • Om at elske det man gør

    Med sin skabertrang stod Claus Meyer i spidsen for etableringen af Noma og udviklingen af Det Nye Nordiske Køkken. Senere konverterede han sine erfaringer til madskoler i nogle af verdens fattigste områder.

Bøger

Video

UNFOLDING THE POTENTIAL OF INDIGENOUS FOOD CULTURES

How he actively searches for territories and challenges where there is a basis for creating a food movement, which will bring about changes of avalanche proportions.

ROSKILDE FESTIVAL

Meyers Bakery at Roskilde Festival.

THE NORDIC FOOD REVOLUTION

Claus Meyer addresses the global challenge on how we can revitalize local foods.

Ønsker du
at høre mere?

Kontakt os hvis I ønsker at vide mere og vi vil besvare din henvendelse hurtigst muligt!