Ét liv. Én tid. Ét menneske. 2018-11-13T11:15:09+00:00

Project Description

Foredrag med Morten Albæk: Ét liv. Én tid. Èt menneske.

Den moderne opdeling af tid i arbejdstid, fritid eller kvalitetstid er et semantisk fatamorgana – der er bare tid, og den forgår hurtigt.

Hvordan kan det lade sig gøre, at vi som et af verdens rigeste og lykkelige folkseslag kan være så hårdt ramt på mentale velbefindende, målt på antalet af mennesker, der lider af stress, angst og depression. I foredraget gør Morten Albæk op med begrebet “Work-Life-Balance” og forestilling om, at den skaber adskillelse mellem arbejde og fritid kan løse problemet. Det er en illusion, at livet kan deles op i et arbejdsliv og privatliv, og det er en sproglig manipulation, som fastholder os i en sump af meningsløshed, der i sidste ende gør os syge. Hvordan vi redder os ud af dette eksentielle morads giver Morten Albæk flere bud på, men først og fremmest handler det om, at kende forskel på tilfredshed, lykke og mening – og sætte sidstnævnte i centrum for tilværelsen. For det handler i sidste ende om ikke at blive tilfreds eller lykkelige, men at skabe et meningsfuldt liv med sine familie, venner og kollegaer.

Morten Albæk giver i sit foredrag nogle svar på, hvilke radikale konsekvenser der følger med erkendelsen af, at vi kun lever ét liv i én tid.
Kan vi forlange intimitet og kærlighed i alle vores relationer – også de professionelle? Kan vi forlange at blive set og udviklet som mennesker – ikke bare medarbejdere?

Svaret er et rungende ja. Vi må tage livtag med den professionelle distance og den meningsløste MUS-samtale, hvis vi skal bane vejen for meningsfulde liv.

Bestil mere information