“Bacteria and humans are surprisingly alike. When we look closer, micro and macro are not that different.”

FATIMA ALZAHRA’A ALATRAKTCHI

Biografi

Fatima AlZahra’a Alatraktchi har en PhD i nanoteknologi og molekylær biology. Hun er TED-speaker, har vundet mange priser, anmelderrost skønlitterær forfatter, assisterende professor på Roskilde Universitet samt stifter af high-tech firmaet PreDiagnose, hvor hun har skabt næste generations diagnoseværktøjer til at detektere bakterier på et tidligt stadium.

Alatraktchi er ekspert i at udvikle mikro- og nanosensorer til at detektere cellulære molekyler og mikroorganismer og stiftede PreDiagnose for at transformere hendes forskning til konkret praksis, der kan hjælpe brugere.

Som resultat af hendes forskning og akademiske track record har Alatraktchi modtaget en række prestigefulde priser, heriblandt Lundbeck Fondens talentpris til akademiske forskningstalenter i medicin og sundhed og prisen for årets PhD-afhandling på DTU.

Alatraktchi var desuden blandt de 5 bedste PhD’er på tværs af videnskabelige discipliner i det danske PhD Cup i 2019. Derudover, listede Forbes Business Magazine hende i 2019 blandt de 30 mest indflydelsesrige europæere under 30 indenfor videnskab and sundhed. Senest er Alatraktchi blevet nomineret til årets entreprenør i biovidenskab i verdens mest berømte entreprenørkonkurrence stiftet af EY. Alatraktchi’s TED talk havde mere end 1,3+ millioner seere i de første 3 måneder.

Foredrag

FOREDRAG

Bakterier og business

En forskers iværksætterhistorie. Bakterier har et socialt liv, de taler sammen, de samarbejder og de bekæmper hinanden. På mange måder minder bakteriers liv om menneskets.

Fatima Alatraktchi forsker i bakteriers kommunikation og fortæller hvordan bakterier inspirerede hende til at starte sin med-tech virksomhed PreDiagnose. Hun har opfundet en sensor som kan vise, om du har en infektion længe inden lægerne ved det.

Hun giver i sit foredrag videnskabelige eksempler på hvordan bakterier opfører sig som samfund, hvad der virker for dem og hvornår det går galt – og hvordan vi kan overføre deres budskaber til vores eget liv.

Videnskaben har facit og bakterier giver os nogle svar på, hvordan forskellige begivenheder og situationer kan udvikle sig i og for os. I foredraget deler Fatima Alatraktchi også sin iværksætterhistorie, om hvordan hun besluttede at starte sin egen virksomhed – selvom hun allerhelst vil forske.

Bakterier taler sammen, og mon ikke vi alle kan lære noget af, hvad bakterierne har at fortælle os om vores liv. Bliv inspireret af Fatima Alatraktchis rejse som menneske, forsker og iværksætter. Et foredrag alle kan lære af – uanset branche.

Video

HACKING INTO THE SECRET COMMUNICATION… OF BACTERIA

How do we tune in on bacterial conversations, and can we translate them into human language?

INNOVATION JAM

Fatima AlZahra’a Alatraktchi holds a PhD in nanotechnology and molecular biology, is a renowned fiction writer and the founder of PreDiagnose.

GOING NANO

Researchers are uncovering new worlds at the nanoscale.

Ønsker du
at høre mere?

Kontakt os hvis I ønsker at vide mere og vi vil besvare din henvendelse hurtigst muligt!