Mangfoldighed

Med diversitet som en integreret del af moderne organisationsdynamik er mangfoldighedsledelse blevet en afgørende disciplin. At forstå og praktisere mangfoldighedsledelse er ikke bare et spørgsmål om politisk korrekthed, men en strategisk tilgang til at skabe et inkluderende og innovativt arbejdsmiljø. På denne side samler vi artikler, der dykker ned i emnet og udforsker, hvordan en mangfoldig arbejdsplads kan blive en styrke for din organisation. Læs om de nyeste tendenser, best practices og inspirerende eksempler på, hvordan virksomheder over hele verden arbejder målrettet med at fremme mangfoldighed og inklusion.

Seneste indlæg

 • Kan blind rekruttering blive for blind?

  Det handler hverken om at opfylde kvotekrav eller om at være ”mega woke”. Det handler om at få de bedste kandidater til jobbet, fortæller to organisationer, som begge har forsøgt sig med blind rekruttering og gjort sig vigtige erfaringer undervejs.

 • Måtte undskylde over for medarbejdere

  Jesper Køster, direktør i Spar Nord Køge, fik massive aha-oplevelser og ændrede sin ledelsesstil som direkte konsekvens af uddannelse i mangfoldighedsledelse.

 • Danmarks første sertifiserte mangfoldsleder

  Kirsten Richter Sasady har i 2023 gjennomført kurs og eksamen i mangfoldsledelse og kan nå kalle seg Danmarks første sertifiserte mangfoldsleder.

 • Kvoter og måltal for køn er ikke nok. Nu rykker mangfoldighedsledelse ind i Danmark

  I Norge har virksomheder siden 2018 kunnet blive certificeret i mangfoldighedsledelse. Det handler om at uddanne ledere til at se og aktivere potentialet i medarbejdernes forskelligheder. For det påvirker både trivsel, produktivitet, værdiskabelse og innovation. Og nu er mangfoldighedsledelse på vej til Danmark.

 • Pilotprojekt om mangfoldighedsledelse i SparNord

  En, der ligner mig. Det er det nemmeste valg at træffe for en chef, der skal ansætte en ny medarbejder til sit team. Men det giver i længden en skæv organisation med mange ansatte, der i store træk ligner hinanden og tænker ens. Al forskning viser, at diversitet er vejen frem.

 • Det omvendte mentorskab: ”Det er en gave at få hendes perspektiver”

  Allan Levann besluttede midt i en lang karriere inden for ledelse og undervisning, at han ville have en mentor. Det skulle være en person så forskellig fra ham selv som overhovedet muligt. Valget faldt på 25-årige afghanske Mina Akbari, som i dag udfordrer hans verdensbillede på alt fra klimakrisen over kommunikation til kunstig intelligens.

 • Det mentale fitnesscenter rummer nøglen til ligestilling

  Tænk på inklusion som mental fitness. Et mangfoldigt team bliver dit mentale fitnesscenter, hvor du dagligt kan træne din evne til at se andres perspektiv. Nu er diversitet et middel til din ledelsesudvikling og ikke bare et mål i sig selv.

 • Når jeg bliver diversitetsminister i Danmark

  Af direktør Allan Levann, High Performance Institute I Danmark er der en lang tradition i virksomheder med udgangspunkt i homogen netværksbaseret indavlsrekruttering. Forskning viser, at heterogene [...]

 • Jeg er et menneske uden alder

  Af direktør Allan Levann, High Performance Institute Vi har stereotype forestillinger om, hvordan den ældre del af befolkningen lever sit liv. På den måde overser erhvervslivet det enorme talent og [...]

Sidste nyt i din inbox

Bliv inspireret og hold dig opdateret – tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Sidste nyt i din inbox

Bliv inspireret og hold dig opdateret – tilmeld dig vores nyhedsbrev.