Opinion

Allan Levanns engagerede stemme og skarpe analytiske sind har præget utallige debatter og diskussioner gennem hans mange debatindlæg og publicerede artikler. Med sin evne til at skabe dybdegående indsigter og perspektiver, er Allan Levann en væsentlig bidragsyder til den offentlige debat. Læs nogle af hans mange indlæg her og bliv inspireret af hans skarpe analyser og engagerede stemme.

Seneste indlæg

 • Vi skal lære af de unge kvinder

  Vi skal holde op med at spørge, hvorfor der ikke er flere kvinder i topledelse. I stedet skal vi spørge: Hvorfor er der overhovedet nogen, der vil arbejde 80 timer om ugen?

 • Vi taler om ”det grå guld”, men høj alder behandles ikke som noget kostbart

  Allan Levann, der er CEO i High Performance Institute, bruger 26-årige Mina Akbari som ’omvendt mentor’ for at blive klogere på unges syn på samfundet og verden – og for at få udfordret de bias, han ikke engang vidste, han havde.

 • Pilotprojekt om mangfoldighedsledelse i SparNord

  En, der ligner mig. Det er det nemmeste valg at træffe for en chef, der skal ansætte en ny medarbejder til sit team. Men det giver i længden en skæv organisation med mange ansatte, der i store træk ligner hinanden og tænker ens. Al forskning viser, at diversitet er vejen frem.

 • Nordic Symmetry — Corporate Affairs in Rocky Times

  Think of a bridge with arches connecting symmetrical parts. Think of a butterfly. The symmetrical wings of a butterfly mirroring each other, creating a sense of balance and harmony. Or a relationship between friends. Again, symmetry. In healthy relationships, there’s often a balance of give and take, similar to how symmetrical patterns balance elements on both sides.

 • Det omvendte mentorskab: ”Det er en gave at få hendes perspektiver”

  Allan Levann besluttede midt i en lang karriere inden for ledelse og undervisning, at han ville have en mentor. Det skulle være en person så forskellig fra ham selv som overhovedet muligt. Valget faldt på 25-årige afghanske Mina Akbari, som i dag udfordrer hans verdensbillede på alt fra klimakrisen over kommunikation til kunstig intelligens.

 • Anerkendende ledelse er en del af løsningen på den offentlige sektors udfordringer

  Vi hylder og anerkender ofte den succesrige private iværksætter og den dygtige topleder. Men der mangler anerkendelse af dem, som giver os de fundamentale menneskelige forudsætninger for overhovedet at bliver succeser: Børnehavelederen, sygeplejersken, skolelederen osv.

 • Når jeg bliver diversitetsminister i Danmark

  Af direktør Allan Levann, High Performance Institute I Danmark er der en lang tradition i virksomheder med udgangspunkt i homogen netværksbaseret indavlsrekruttering. Forskning viser, at heterogene [...]

 • Jeg er et menneske uden alder

  Af direktør Allan Levann, High Performance Institute Vi har stereotype forestillinger om, hvordan den ældre del af befolkningen lever sit liv. På den måde overser erhvervslivet det enorme talent og [...]

 • Når jeg bliver rektor på Herlufsholm

  Af direktør Allan Levann, High Performance Institute Lad os starte en revolution og gøre den gamle kostskole til rollemodel for moderne lederskab præget af mangfoldighed og diversitet. Da jeg så ops [...]

Sidste nyt i din inbox

Bliv inspireret og hold dig opdateret – tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Sidste nyt i din inbox

Bliv inspireret og hold dig opdateret – tilmeld dig vores nyhedsbrev.