Biografi

Sigge Winther Nielsen er stifter og CEO i INVI – Institut for vilde problemer (www.invi.nu) samt bestyrelsesmedlem i Planetary Impact Ventures. Han er uddannet ph.d. i statskundskab fra Københavns Universitet. Sigge har boet flere år i USA som fulbright gæsteforsker ved Columbia University, New York og Berkeley, University of California.

Sigge har tidligere været TV-vært på DR2 Deadline, politisk analytiker på Dagbladet Politiken, embedsmand i Finansministeriet og direktør i Djøf. Han har udgivet flere bøger og internationale videnskabelige artikler. Herunder bestselleren Entreprenørstaten. Han har netop udsendt bogen Vilde problemer, som Zetland kalder ”vitterligt en bog til tiden”.

Foredrag

FOREDRAG

Ledelse i en vild tid

80 procent af danskerne tror ikke samfundet er bedre om 10 år. Det kalder på ’vilde ledere’. Altså ledere der har modet til at skabe et samfund, som borgere og medarbejdere ønsker at leve i.

De ’vilde ledere’ blander sig i samfundsdebatten med klare budskaber. Det er ledere der handler. Ledere der tør sætte billeder på hvordan samfundet ser ud om 10, 20 eller 100 år. Og det er ledere der tør slippe blikket fra regnearket og tænke i problemløsning på nye måder. I en helt anderledes stor skala.

Sigge Winther efterlyser mod til at tackle de vilde problemer, som har taget bolig i vores samfund – både i den offentlige og privat sektor. Mange problemer er nemlig i dag vilde, da vi har løst de tamme problemer, såsom at opføre veje, sikre folkepension eller udvikle antibiotika.

Så i dag står vi over for de vilde problemer. Det er problemer som kan være svære at forstå eller hvor der langtfra findes en klar løsning. Tænk på: Hvordan styrker vi folkesundheden? Hvordan sikrer vi bedre trivsel for ung såvel som gammel? Hvordan får vi alle børn med i skolen? Og endelige hvordan forbedrer vi samspillet mellem mennesker og teknologi eller håndterer klimaforandringer. Der er nok at tage fat på.

I dette foredrag kommer Sigge med både visioner og værktøjer til ledere, der ønsker at tackle de vilde problemer i deres omverden. Sigge Winthers nye foredrag er tilegnet de ’vilde ledere’ – og ikke mindst dem der venter på at blive det.

Bøger

Podcast

Artikler

Video

UDDANNELSESDEBATTEN – ET FOLKEMØDE OM UDDANNELSE

Trivsel er et ’wicked problem’, der ikke kan løses med vidtløftige visioner formuleret ved den politiske fordør.

SAMFUNDSTANKER 31: SIGGE WINTHER OM ENTREPRENØRSTATEN

Er politikerne kommet for langt væk fra virkeligheden? Det mener Sigge Winther Nielsen, der er Martin Ågerups gæst i denne uges afsnit af Samfundstanker.

Ønsker du
at høre mere?

Kontakt os hvis I ønsker at vide mere og vi vil besvare din henvendelse hurtigst muligt!