“Den ægte leders dilemma er, at man er altafgørende vigtig – men samtidig fuldstændig overflødig, når der skal performes.”

KASPER HOLTEN

Biografi

Kasper Holten er dansk sceneinstruktør og øverste chef for Det Kongelige Teater i Danmark. Fra 2011 til 2017 var han operachef for The Royal Opera House, Covent Garden, London. Inden sin tid i London, fra 2000 til 2011, var han operachef på Det Kongelige Teater.

Han har opsat mere end 70 operaer, skuespil og musicals i hele verden. I 2005 stod han blandt andre i spidsen for åbningen af Operaen i København. Kasper Holten er adjungeret professor ved CBS. Kasper Holten debuterede som filminstruktør i 2011, da han lavede “Juan” efter Mozarts opera “Don Juan”.

Kasper Holten er anerkendt internationalt som operainstruktør og efterspurgt i hele verden for sin personlige og nyskabende tilgang til de største klassikere såvel som de helt nye, moderne operaer og musicals.

Kasper Holten holder foredrag både nationalt og internationalt om, hvordan man får mennesker til at præstere bedre gennem en mere meningsfuld og subjektiv tilgang til jobbet. Hans evne til at få hele organisationen til at yde det ypperste indrammes af hans mindset, som lyder: “Vi skal få mennesker til at græde” – et mantra, der skal forstås af hele organisationen.

Foredrag

FOREDRAG

Forførelsen

Kasper Holtens foredrag “Forførelsen” handler om, hvordan han får mennesker til at præstere sammen. Til at yde deres bedste, uanset om de er blandt verdens mest tiljublede solister, eller om de arbejder i bogholderiet.

“I al ledelse er der en grad af forførelse.” Kasper Holten

Lederen er kun god, når medarbejderen er det. Så hvordan lokker man det bedste frem i hver enkelt – på en måde, der sikrer, at den enkelte stadig arbejder for helheden? Det er her, forførelsen kommer ind i kunstens verden, mener Kasper Holten. Kasper Holten leder, med forførelsen for øje, mennesker, der skal præstere det ypperste sammen. Han leder i en verden, der bliver mere og mere subjektiv, og hvor kravet til mening er helt afgørende, hvis man vil rekruttere de bedste medarbejdere.

Kasper Holtens foredrag giver et indblik i, hvordan han bruger forførelsen i en organisatorisk kontekst. Foredraget er baseret på hans bog ”Forførelsen”, som er en del af High Performance Serien.

FOREDRAG

Det kreative lederskab

Hvordan man leder prima donnaer og får dem til at performe.
I dag udfordrer ansatte på alle niveauer i en organisation lederens rolle og arbejde.

Lederen har ikke længere automatisk autoritet. Den gamle leder er død – og med ham, de gamle ledelsesredskaber, der var udviklet af ham og til ham. For at opnå succes skal nutidens leder kræve af sine medarbejdere, at de er kreative individer, som udfordrer dogmer og rutiner. Men, som resultat heraf kan lederen ofte ende i en situation, hvor medarbejdere opfører sig som prima donnaer – og dermed også udfordrer lederskabet. Derfor mener Kasper Holten, at en ny form for lederskab må opstå.

Kasper Holten fokuserer på det personlige lederskab. Som sceneinstruktør og øverste chef for det kongelige teater ved han, at hans opgave er at få hver eneste sanger til at levere en formidabel og unik præsentation, men på samme tid skal han få dem til at arbejde sammen under en fælles vision. Han bruger redskaber såsom historiefortælling, passion, inspiration og engagement for at få performere til at nedbryde deres egne begrænsninger og performe på de højeste niveauer. Lederens hovedredskab for at muliggøre det er hans personlighed samt hans evne og mod til at bruge denne som leder.

Kasper Holtens engagement og entusiasme er fangende og essentiel for hans særlige værdibaserede og personlige lederskabsstil. Bliv inspireret af en unik mand fra kunstens verden i din søgen efter det moderne lederskab.

Bøger

Kasper holten, forførelsen
kasper Holten, Opera

Artikler

Lederstof.dk: Kasper Holten låser telefonen inde i ferien

Video

Ønsker du
at høre mere?

Kontakt os hvis I ønsker at vide mere og vi vil besvare din henvendelse hurtigst muligt!