“Den ægte leders dilemma er, at man er altafgørende vigtig – men samtidig fuldstændig overflødig, når der skal performes.”

KASPER HOLTEN

Biografi

Kasper Holten er dansk sceneinstruktør og øverste chef for Det Kongelige Teater i Danmark. Fra 2011 til 2017 var han operachef for The Royal Opera House, Covent Garden, London. Inden sin tid i London, fra 2000 til 2011, var han operachef på Det Kongelige Teater.

Han har opsat mere end 70 operaer, skuespil og musicals i hele verden. I 2005 stod han blandt andre i spidsen for åbningen af Operaen i København. Kasper Holten er adjungeret professor ved CBS. Kasper Holten debuterede som filminstruktør i 2011, da han lavede “Juan” efter Mozarts opera “Don Juan”.

Kasper Holten er anerkendt internationalt som operainstruktør og efterspurgt i hele verden for sin personlige og nyskabende tilgang til de største klassikere såvel som de helt nye, moderne operaer og musicals.

Kasper Holten holder foredrag både nationalt og internationalt om, hvordan man får mennesker til at præstere bedre gennem en mere meningsfuld og subjektiv tilgang til jobbet. Hans evne til at få hele organisationen til at yde det ypperste indrammes af hans mindset, som lyder: “Vi skal få mennesker til at græde” – et mantra, der skal forstås af hele organisationen.

Foredrag

FOREDRAG

Det meningsfulde lederskab i en verden i forandring

Kasper Holten står som direktør for nationalscenen i et intenst krydspres: Han skal rekruttere, udvikle og fastholde de bedste talenter i en uhyre kompleks organisation, der både skal kunne rumme autonome projekter og samtidig udvikle sig strategisk, så teatret kan leve op til politikernes, pressens og hele nationens forventninger.

Gennem mange år har Kasper arbejdet i Danmark såvel som internationalt som chef for store kunstneriske institutioner og som en af Skandinaviens mest efterspurgte sceneinstruktører. I sit foredrag taler han om ikke at være bange for primadonnaer, om at kunne engagere passionerede og viljestærke medarbejdere på tværs af faggrupper og forskelligheder i en fælles retning, og hvorfor mening er vigtigere som ledelsesredskab end den evige drøm om succes på den korte bane.

Bøger

Video

ABOUT BREXIT?

Latest work is an epic five-hour Wagner – Die Meistersinger von Nürnberg. It’s being seen as a nod to the changing political climate.

FUTURE OG PUBLIC FUNDING?

Kasper Holten, operachef, Royal Opera House, London.

FUTURE OF WORK – INSPIRATIONAL INTERVIEW

Conversation with our Head of Research Emma Birchall at the Power and Leadership Masterclass.

AMADEUS – MØD HOVEDROLLERNE

For Mozart kommer de geniale toner let, og han charmerer både konge, adel og smukke kvinder.

Artikler

Podcast

Ønsker du
at høre mere?

Kontakt os hvis I ønsker at vide mere og vi vil besvare din henvendelse hurtigst muligt!