“Just matter more.”

LARS KOLIND

Biografi

Lars Kolinds passion er at skabe merværdi for medarbejdere, virksomheder og samfund gennem bedre ledelse.

Han udfordrer forældede traditioner, selvfede direktører, visionsløse bestyrelser og institutioner, der ikke er deres penge værd. Kolind provokerer ikke bare, han stiller spørgsmål, peger på muligheder og deler ud af sine erfaringer fra næsten 40 år som direktør og bestyrelsesformand.

Kolind har flere kasketter end de fleste: bestyrelsesformand, serie-iværksætter, forfatter, idealist, godsejer, professor og spejderleder. Lars Kolind huskes bedst for sin tid som topleder i Oticon. Efter Oticon har han udviklet en masse nye virksomheder. I dag rådgiver han kinesiske ledere til at blive globale ledere. Han er hovedarkitekten bag omformningen af den globale spejderbevægelse til verdens største lederudviklingsprogram.

Forfatter til bestselleren Kolind Kuren (2006) – den mest solgte ledelsesbog i Danmark nogensinde. Kolind Kuren findes i dag på kinesisk, russisk, koreansk, thai, spansk, engelsk, svensk og dansk. Senest UNBOSS (2012) sammen med Jacob Bøtter og Bevægelsen (2013) i High Performance Serien.

Lars Kolind er adjungeret professor ved Handelshøjskolen, Århus Universitet.

Foredrag

FOREDRAG

Bevægelsen

Et foredrag om at gøre virksomheden til en bevægelse.

Alle virksomheder kan blive bevægelser – ikke kun sociale eller idealistiske virksomheder. De virksomheder, der fungerer som bevægelser, kan gøre en forskel i samfundet, vokse hurtigere og tjene flere penge end de traditionelle virksomheder.

Hvis din virksomhed laver pumper, kan I blive en bevægelse for rent vand til alle. Hvis din afdeling yder kommunal service til ældre, kan I blive en bevægelse for en bedre alderdom. Hvis du leder en skole, kan du gøre skolen til en bevægelse, der fostrer næste generations samfundsborgere. Det er ikke bare et spørgsmål om ord – der skal handling til.

Men! Hvis det lykkes jer at blive en bevægelse, gør det stor forskel. Især fordi I lettere kan aktivere kunder, leverandører og andre til at arbejde sammen med er i stedet for imod jer, hvis I har en klar defineret bevægelse. For slet ikke at nævne medarbejderne: De bedste medarbejdere ønsker en mening med det, de gør. ”Bevægelsen” er også titlen på Lars Kolinds nye bog i High Performance serien.

FOREDRAG

Liv og ledelse

Et personligt møde med lederen, forfatteren, idealisten, bestyrelsesformanden og meget mere.

Lars Kolind fik sit første direktørjob som 27-årig, men inden da havde han ti års ledererfaring som spejder.

Siden har Lars Kolind været underdirektør på Risø, finansdirektør i Radiometer, koncernchef i Oticon, bestyrelsesformand for Grundfos, Unimerco og flere end ti andre selskaber, bestyrelsesmedlem i en Schweizisk koncern og formand for World Scout Foundation.

Han har været med til at starte 26 virksomheder, skrevet syv bøger, rådgivet virksomheder på fem kontinenter, og nu arbejder han som professor og rådgiver i Kina. I foredraget Liv og Ledelse fortæller Lars Kolind om, hvad han har lært, og hvad du kan bruge det til i dit liv såvel som i dit lederjob. Lars Kolind går tæt på. Du får en guldgrube af erfaringer og helt sikkert noget at tænke over i dit lederjob og i din virksomhed.

Foredraget giver mulighed for et personligt og lærerigt møde med en af Danmarks store ledere, Lars Kolind.

FOREDRAG

Fra Boss til Unboss

Et foredrag om fremtidens lederskab.

Der er brug for et helt andet lederskab. Den traditionelle chef prøver at tvinge medarbejderne til at yde det maksimale gennem resultatkontrakter, KPI’er, LEAN, rapportering og kontrol. Det virker simpelt hen ikke, argumenterer Lars Kolind. Det, der virker, er at skabe rammer, hvor medarbejderne har frihed til at bruge deres faglighed til at nå mål, der giver mening. Det er Lars Kolinds pointe, og han har noget at have den i. Som direktør og bestyrelsesformand har han hjulpet en række virksomheder og organisationer til at blive blandt verdens førende inden for deres felt. Bl.a. som CEO for Oticon og bestyrelsesformand hos Grundfos.

Vær forberedt på at blive udfordret. Lars Kolind lægger ikke fingre imellem. Han kan finde på at spørge dig om, hvorvidt det du gør i dit job i dag, overhovedet vil blive husket om fem år. Hvad ville verden egentlig savne, hvis du eller din virksomhed lukkede i morgen?

Lars Kolinds foredrag veksler mellem, hvad du kan gøre, hvad I kan gøre sammen og hvilken rolle virksomheden skal spille. I vil blive ledt igennem strategi, salg, markedsføring, service, forsyning, kommunikation, innovation og HR, når Lars Kolind kigger forbi.

Bøger

Video

VI BØR STRAMME OP PÅ LEDELSEN I DANMARK

Lars Kolind mener, at vi i Danmark bruger et forældet ledelsessystem, hvilket vi bør lave om på.

HOW TO BECOME A SUCCESSFUL BOARD MEMBER

DTU Board Education gives you the opportunity to draw on Lars Kolind’s remarkable experience as board member and chairman during an executive session with him.

Ønsker du
at høre mere?

Kontakt os hvis I ønsker at vide mere og vi vil besvare din henvendelse hurtigst muligt!