SE FOREDRAG
BOOK FOREDRAG

“Believing in yourself is only as powerful as knowing yourself.”

MORTEN ALBÆK

Biografi

BOOK FOREDRAG

Biografi

Morten Albæk er cand.mag. i historie og filosofi, adjungeret professor i filosofi på Aalborg Universitet gennem mere end 10 år og stifter af rådgivningsvirksomheden Voluntas.

Morten Albæk startede sin karriere i Danske Bank, hvor han endte som Senior Vice President for Idé- udvikling og Innovation, inden han blev Chief Marketing Officer og medlem af Executive Committee hos Vestas. I 2015 grundlagde Morten Albæk rådgivningsvirksomheden Voluntās, som stræber efter at være den mest meningsfulde rådgivningsvirksomhed i verden.

Morten Albæk er den første og eneste dansker, der 5 gange er kåret og fremhævet af det anerkendte amerikanske magasin “The Internationalist” som en af de mest innovative marketingsledere i verden.

Morten Albæk er forfatter til flere bestsellers, bl.a. “Generation fucked up?” og “Det gennemsnitlige menneske” og han udgav i oktober 2018 sin fjerde bog ”Ét Liv. Én Tid. Ét Menneske – Hvordan vi glemte at leve et meningsfuldt liv”, der siden udgivelsen har ligget i toppen af bestsellerlisterne og udkom internationalt i oktober 2019.

Morten Albæk er en efterspurgt underviser på skræddersyede virksomhedsprogrammer, og du kan få chancen for at møde ham som underviser på High Performance Leadership lederuddannelsen.

Foredrag

FOREDRAG

Ét liv. Én tid. Ét menneske.

Den moderne opdeling af tid i arbejdstid, fritid eller kvalitetstid er et semantisk fatamorgana – der er bare tid, og den forgår hurtigt.

Hvordan kan det lade sig gøre, at vi som et af verdens rigeste og lykkeligste folkeslag kan være så hårdt ramt på det mentale velbefindende, målt på antallet af mennesker, der lider af stress, angst og depression? I foredraget gør Morten Albæk op med begrebet “Work-Life-Balance” og forestillingen om, at den adskillelse mellem arbejde og fritid kan løse problemet. Det er en illusion, at livet kan deles op i et arbejdsliv og privatliv, og det er en sproglig manipulation, som fastholder os i en sump af meningsløshed, der i sidste ende gør os syge. Hvordan vi redder os ud af dette eksistentielle morads, giver Morten Albæk flere bud på, men først og fremmest handler det om, at kende forskel på tilfredshed, lykke og mening – og sætte sidstnævnte i centrum for tilværelsen. For det handler i sidste ende om ikke at blive tilfredse eller lykkelige, men at skabe et meningsfuldt liv med sin familie, sine venner og kollegaer.

Morten Albæk giver i sit foredrag nogle svar på, hvilke radikale konsekvenser, der følger med erkendelsen af, at vi kun lever ét liv i én tid. Kan vi forlange intimitet og kærlighed i alle vores relationer – også de professionelle? Kan vi forlange at blive set og udviklet som mennesker – ikke bare medarbejdere? Svaret er et rungende ja. Vi må tage livtag med den professionelle distance og den meningsløse MUS-samtale, hvis vi skal bane vejen for det meningsfulde liv.

Foredraget kan også afvikles på engelsk.

Bøger

Video

et liv en tid et menneske, morten Albæk
One lie morten albæk
morten Albæk, det gennemsnittelige menneske

Bøger

Video

Ønsker du
at høre mere?

Kontakt os, hvis I ønsker at vide mere, og vi vil besvare din henvendelse hurtigst muligt!