Claus Meyer

“There is a crack in everything, that is how the light comes in.”

LEONARD COHEN

Biografi

I mere end 30 år har Claus Meyer gennem et utrætteligt entreprenørskab – og oftest med velsmag som våben – gjort sig umage med at frisætte uforløste potentialer i samfundet. Claus formulerer ikke langsigtede planer for sit liv, og omfanget af virksomheden har aldrig været et mål i sig selv.

Han har fulgt sit hjerte på rejsen og blandt andet været drevet af glæden ved at se andre mennesker udfolde deres helt særlige talent samt hjælpe og rådgive virksomheder med at komme på sporet af det, de gerne vil være og brænder for – til gavn og glæde for medarbejderne, virksomhedens forretning og samfundet – i hele verden.

I 1989 stiftede Claus Meyer MEYERS Køkken. Den formålsbaserede virksomhed, som i dag opererer på mange forskellige niveauer på tværs af hele værdikæden i fødevarebranchen, har igennem de sidste 30 år haft særligt stort fokus på bæredygtighed, økologi og ordnede arbejdsforhold.

Claus Meyer har solgt virksomheden MEYERS af to omgange, først til en kapitalfond og senere til en engelsk spiller i restaurations- og fødevaresektoren – og han er fortsat en aktiv del af virksomhedens drift og udvikling.

Sideløbende faciliterer virksomheden Claus Meyer & Ko en række af Claus Meyers andre interesser, forpligtigelser og opgaver. Under denne paraply er bl.a. en vifte af forskellige formålsbaserede rådgivningssamarbejder, en investeringsportefølje i food-start-up’s, samt Claus Meyers egen udfoldelse som madaktivist og kulinarisk entreprenør i foredrag og debatter.

I 2011 stiftede Claus Meyer Melting Pot Fonden. Fonden arbejder på at drive social forandring og bekæmpe fattigdom igennem velsmag og værtskab og er aktiv i både ind- og udland. Med madskoler i Brooklyn, Marrakesh og La Paz, tiltag som Madmodsløbet og Fængselsprojektet samt et den årligt tilbagevendende begivenhed Smagens Time orkestrerer Fonden en imponerende og mangfoldig pulje af initiativer og aktiviteter.

Claus Meyer er medstifter af noma og bredt anerkendt som en af fædrene bag det nordiske køkken. Han er desuden æresalumne ved Copenhagen Business School (CBS) og adjungeret professor ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU)

Foredrag

FOREDRAG

Virksomhedens samfundsansvar
Formål, forandringsledelse og forretning

I sit nye foredrag tager Claus Meyer afsæt i et langt livs erfaringer med at bruge virksomheden som værktøj til at ændre verden.

Hvordan sætter man dagsordener, der engagerer andre organisationer, institutioner og enkeltpersoner i at være medskabere af de forandringer, man drømmer om at realisere?

Hvad er den perfekte balance mellem værdiskabelse i samfundet og for aktionærerne?

Hvordan bliver virksomheden til en bevægelse og kunder og samarbejdspartnere til ambassadører eller ligefrem fans?

Hvad betød det for Meyers, at virksomhedens indforståede formål efter 30 års tilløb endelig blev formuleret, undersøgt og langsomt foldet ud?

Det er nogle af de emner, som Claus kommer ind på i dette foredrag, hvor han også fabulerer over, hvorfor det kan være en god idé engang imellem at overveje, hvad der egentligt ville være det fineste og mest fantastiske, man kunne bidrage med i verden.

Lær af Claus Meyer, hvordan italesættelsen af virksomhedens samfundsansvar skaber mening, udvikler talent, producerer partnerskaber og styrker selve forretningen.

FOREDRAG

Om at elske det man gør

Hvem havde troet, at en diæt på frysegrønt, hvid sovs og skamkogte kartofler skulle opfostre en af nordens mest indflydelsesrige gastronomiske entreprenører? At en socioøkonomisk kokkeskole i Bolivia skulle katalysere en mindre madrevolution? Eller at Nykøbing FC skulle slå FCK i landspokalturneringen i fodbold?

Med sin skabertrang stod Claus Meyer i spidsen for etableringen af Noma og udviklingen af Det Nye Nordiske Køkken. Senere konverterede han sine erfaringer til madskoler i nogle af verdens fattigste områder.

I dag er Claus tilbage i Meyers, hvor han arbejder med forretningsudvikling, bæredygtighed og udrulning af virksomhedens nyligt formulerede formål. Han er engageret i Melting Pot Fonden og en håndfuld unge virksomheder, og han leverer strategisk rådgivning.

Lær af Claus Meyers fantastiske rejse, hvordan man skaber ny begejstring, driver innovation og faciliterer læring på kanten af virksomheden.

Om at elske det man gør. Om at udfolde sit fulde potentiale.

Et foredrag til alle i virksomheden eller til deltagerne på jeres næste kursus- eller konference.

Bøger

Video

UNFOLDING THE POTENTIAL OF INDIGENOUS FOOD CULTURES

How he actively searches for territories and challenges where there is a basis for creating a food movement, which will bring about changes of avalanche proportions.

ROSKILDE FESTIVAL

Meyers Bakery at Roskilde Festival.

THE NORDIC FOOD REVOLUTION

Claus Meyer addresses the global challenge on how we can revitalize local foods.

Ønsker du
at høre mere?

Kontakt os hvis I ønsker at vide mere og vi vil besvare din henvendelse hurtigst muligt!